Haltes onderweg

Haltes onderweg

Vergeet tijdens je fietstocht niet even te stoppen bij onze Pajotse ambassadeurs voor een kijkje achter de schermen en/of proevertje:

Dilbeek

Hoeve Zelderloo/Stal 't SolleveldDe familie Remaut is een groep enthousiaste paardenliefhebbers. Hun twee Belgische trekpaarden spannen ze voor een koets of huifkar. Klaar om op verkenning te vertrekken?
Hoeve Zelderloo/Stal 't Solleveld, Wolsemstraat 108 in Sint-Martens-Bodegem

Brouwerij Angerik

Brouwerij Angerik is een microbrouwerij uit het hart van het Pajottenland. Er worden alleen bieren van hoge gisting geproduceerd op een authentieke manier. Om de kwaliteit van de grondstoffen te garanderen, zoeken ze die bij Angerik zo lokaal mogelijk.
Brouwerij Angerik, Snakkaertstraat 30 in Dilbeek

Galmaarden

Heetveldemolen

De Heetveldemolen is een oude watermolen die nog steeds in werking is. In 2014 werd de Heetveldemolen erkend als ‘actieve molen’ door het Molenforum Vlaanderen.  Er worden tal van activiteiten georganiseerd.
vzw Heetveldemolen, Munkbaan 1 in Tollembeek

't Keekje

Vicky Goossens uit Heikruis trekt met eigen gekweekte tarwe naar de Heetveldemolen en keert met meel en bloem naar huis. Met zelfgebakken brood, cakes, taarten en ander gebak zet ze via haar foodtrailer Pajotse producten mee op de kaart.
Tijdens het Bruegels FietsFeest staat 't Keekje aan de Heetveldemolen

Gooik

Fruitbedrijf Billens-Van Laer

Luc en Lea Billens uit Gooik hebben een fruitbedrijf waar ze peren, appelen, aardbeien en kiwibessen telen. Ze kiezen voor geïntegreerde teelt en doen aan thuisverkoop.
Fruitbedrijf Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5  in Gooik

Paddenbroek

Plattelandscentrum De Paddenbroek ligt als een groen stationnetje langs de oude trambaan aan de voet van Kesterheide. Dit is hartje Pajottenland met een hoogstamboomgaard, poelen, ecologische moestuin, oude bakoven en bijenhal. Ook Kyoto in het Pajottenland en de herder van het Pajottenland hebben hier hun uitvalsbasis.
Plattelandscentrum De Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12 in Gooik

Wijndomein Stuyvenberg

Overheerlijke schuimwijn van Pajotse bodem? Daarvoor moet je in Gooik zijn. Een eigen wijngaard hebben, is een jeugddroom van Hendrik Coysman die uitkomt. Zijn wijndomein ligt aan de Drie Egyptenbaan.
Wijndomein Stuyvenberg, Eeckelstraat 54 in Gooik

Volkscafé De Cam

Volkscafé De Cam is een aanrader na een fikse wandeling in Gooik. Op de kaart staan Pajotse producten: lekker, vers en seizoensgebonden. Het volkscafé biedt ook een gamma van streekbieren zoals de geuze van stekerij De Cam en De Guuëkenèèr (4Pajot).
Volkscafé De Cam, Dorpsstraat 67 in Gooik

Geuzestekerij De Cam

Gooikenaar Karel Goddeau staat sedert ’97 aan het roer van geuzestekerij De Cam, waar hij een eeuwenoude traditie in ere houdt. In De Cam voel je de passie waarmee bieren zoals Oude Geuze, lambiek, Oude Kriek en Oude Framboise in stand worden gehouden.
Geuzestekerij De Cam, Dorpsstraat 67a in Gooik

De Pensmobiel

Rudy Vouts uit Oetingen bereidt onder andere pensen en droge worsten volgens de authentieke Pajotse recepten, met een eigen samengestelde kruidenmengeling. Rudy vind je op meerdere markten in de ruime regio.
Tijdens het Bruegels FietsFeest staat de Pensmobiel bij Billens-Van Laer

Halle

Streekproducten Centrum

Al het lekkers dat Vlaams-Brabant te bieden heeft onder één dak, samen met heel wat Pajotse producten? Daarvoor moet je bij het Streekproducten Centrum in Halle zijn. Je vindt er een ruime keuze aan bieren, snoepgoed, jenevers, wijnen en verse kaas. Er zijn ook zelfgemaakte producten, zoals de 'krotten van Halle'. 
Streekproducten Centrum, Poststraat 3a in Halle

Alsput

Hotel/restaurant Alsput in Halle is een begrip in de Zennevallei en het Pajottenland en ver over de grenzen. Europese zakenmensen en toeristen hebben bij Mieke De Baerdemaeker, dochter Hilde en haar team hun vaste stek gevonden. Uiteraard komen er (h)eerlijke Pajotse gerechten op tafel, streekbieren en een lekkere pannenkoek.
Alsput, Hollestraat 108 in Halle

Herne

Bijenfruittuin

Bijen kweken mag je bij Frans Vanden Bosch gerust een uit de hand gelopen hobby noemen. Hij startte in 1969 met twee bijenkasten. Tegenwoordig heeft Frans er een 20-tal die honing opleveren. Naast bijen kweekt Frans laagstamperen.
Frans Vanden Bosch, Tweekapellenstraat 11 in Herfelingen

Café Terlindenhof

Een lekker Pajots drankje drink je in het rustieke café Terlindenhof, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Goed om te weten: Terlindenhof ligt langs verschillende wandel-, fiets-, ruiter- en mountainbikeroutes.
Terlindenhof, Terlindenstraat 13 in Herfelingen

Gastenverblijf Wisteria

De blauweregen in de tuin van Filip en Gerda Depelseneer bezorgde hun gastenverblijf een mooie naam. Er zijn 10 comfortabele kamers voor 27 gasten. Bij het ontbijt, in de zomer op het tuinterras, word je verwend met verse Pajotse producten.
Gastenverblijf Wisteria, Stationsstraat 67-69 in Herne

Lennik

Krijmerie van Gaasbeek

In de Krijmerie van Gaasbeek specialiseren Koen en Els Van der Meulen zich in hun passie, het maken van roomijs met verse Pajotse hoevemelk. Geniet van meer dan 50 verschillende ijscoupes in het ijssalon of een schepijsje met een keuze uit meer dan 20 smaken.
Krijmerie van Gaasbeek, Kasteelstraat 37 in Gaasbeek

Huis Vossen

Het Lenniks Poireke van Huis Vossen is een frisse perenjenever die wordt gemaakt met de Beurre d'Artenpont, een eeuwenoude perenvariëteit. Goed om te weten: de Pajotse chocolatier Valentino verwerkt de perenjenever in z'n fondant- en melkchocoladepralines.
Huis Vossen, A. Algoetstraat 2b in Lennik

Brouwerij VanmolIn 2016 richtte cartoonist Erwin Vanmol de microbrouwerij Vrijstaat Vanmol op. Alle bieren worden volgens  de eeuwenoude Brabantse traditie gebrouwen met gerstemout, tarwe en haver. Gronckel was het allereerste Vrijstaat-bier dat Erwin op de markt bracht.
Vrijstaat Vanmol, Nellekenstraat 42a in Lennik

Pepingen

Fruit D’Haemer

Fruit D’Haemer uit Pepingen teelt al decennia appelen en peren en wordt geleid door Jan en Nadine D'Haemer, de tweede generatie fruittelers. Ook zoon Tom werkt intussen mee in het familiebedrijf. Hij startte er een Buurderij op, waar je elke vrijdagnamiddag terechtkan.
Fruit D’Haemer, Vroembos 13 in Pepingen

Open Up Distillery

Sofie en Manu De Cort hebben op hun fruithoeve in Pepingen een ambachtelijke stokerij. Met hun koperen distilleerketel gaan ze back to basics, met keuze voor Pajotse ingrediënten en respect voor de grondstoffen, waarbij de volle smaak primeert.
Open Up Distillery, Boekhoutstraat 28 in Pepingen

Wijndomeinen Dappersveld & Woestijn

Eric en Linda Geyssens hebben in 2013 hun eerst wijngaard aangeplant. Het Dappersveld, dat 2 hectare groot is en samenwerkt met wijndomein Woestijn uit Gooik, zet altijd maar meer in op een duurzame teelt, met aandacht voor het milieu. Op het domein staat ook een eigen wijnmakerij.
Wijndomein Dappersveld, Zwarte Molenstraat 66 in Elingen

Sint-Pieters-Leeuw

Brouwerij Lindemans

Al zes generaties lang woont en werkt de familie Lindemans in dezelfde hoeve aan de rand van Brussel. Brouwerij Lindemans is een begrip in de bierwereld. Met haar artisanale bieren Faro, Oude Geuze en Oude Kriek zet de brouwerij het Pajottenland op de wereldkaart.
Brouwerij Lindemans, Lenniksebaan 1479 in Vlezenbeek

4Pajot4Pajot is een artisanale microbrouwerij in Vlezenbeek en brouwt onder andere Stoute Miel en Wuttemie. Onder het motto ‘think global, drink local’ brouwt bezieler Raymond De Saegher met zo veel mogelijk Pajotse ingrediënten. Hij brouwt het Bruegels FietsFeestbier, een degustatie waard op 24 juni!
Brouwerij 4Pajot, Konijnestraat 86 in Vlezenbeek

De Koetsier/ColomaTaverne de Koetsier is gelegen in het Colomapark, internationaal bekend om zijn rozentuin. Het park is 15 hectare groot en biedt de geuren en kleuren van zo'n 3.000 verschillende rozen uit 25 landen. De Koetsier serveert lekkere gerechten met Pajotse producten, en uiteraard Pajotse dranken.
De Koetsier, Joseph Depauwstraat 27 in Sint-Pieters-Leeuw

Ternat

’t Geel Genot

Voor Christophe en Anne Van Haesendonck is het een passie om op ambachtelijke wijze advocaat op de markt te brengen in een nieuw jasje. Er zitten diverse smaken in het assortiment. De advocaat wordt vooral verkocht op plaatselijke boeren- en ambachtsmarkten, en uiteraard in hun eigen streekwinkel.
't Geel Genot, Gemeentehuisstraat 4 in Ternat

Duizendblad

Duizendblad is een ecologisch tuinbouwbedrijf in Ternat bij Brussel. Naast eetbare bloemen, kruiden en fijne groenten zit in het assortiment van Yo De Beule ook eigen azijn. Yo teelt alles met veel liefde en respect voor de natuur.
Duizendblad, Monnikstraat 4 in Ternat

info@bruegelsfietsfeest.be
T 054 50 02 45

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x