Bruegels FietsFeest

Bruegels FietsFeest

Sportief genieten in het kwadraat

Op 24 juni 2018 vindt voor de eerste keer het Bruegels FietsFeest plaats, dat is genieten van het Pajottenland in het kwadraat! Fietsen langs het knooppuntennetwerk met zijsprongetjes naar Pajotse lekkernijen. Genieten dus met al je zintuigen. We verduidelijken: vier vertrekplaatsen voor tien fietsroutes, van 25 tot 90 km voor klein en groot.

Verspreid over de routes kan je halt houden bij twintig producenten en horecazaken, allemaal ambassadeurs van het Pajottenland. Starten kan in Gooik, Vlezenbeek, Halle en Tollembeek. Er komt zelfs een Bruegels FietsFeestbiertje. En voor we het vergeten: een slotfeest met optreden en streekproductenmarkt bij brouwerij Lindemans. Wij feesten mee. Jij toch ook?

In 2019 wordt in het Pajottenland en de Zennevallei het 450-jarige overlijden van Pieter Bruegel de Oude gevierd. In een aantal werken van Bruegel vind je verwijzingen naar onze streek. Ook vandaag is Bruegel nog verbonden met de regio. Het Pajottenland staat namelijk bekend als regio van Bruegel, lambiekbieren en van Brabantse trekpaarden. Maar wie was Bruegel alweer? De schilder van de Boerenbruiloft, het schilderij met de twee papdragers. En van de Toren van Babel. Ooit gebruikt door The Rolling Stones, in de binnenzijde van een hoes. Maar Pajotten die met hun streek bezig zijn, beginnen altijd met de Parabel van de blinden. Da’s het schilderij waarop het kerkje van Sint-Anna-Pede in Dilbeek een plekje kreeg.info@bruegelsfietsfeest.be
T 054 50 02 45

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x